Niet langer ongestraft parkeren aan elektrische laadpaal

De Stad Gent gaat optreden tegen bestuurders die hun wagen parkeren op plaatsen die zijn voorbehouden om een elektrische wagen op te laden. Tot nu toe gebeurde dit nauwelijks.

Raadslid Christophe Peeters (Open VLD) stelde vanavond in de commissie Algemene Zaken dat hij signalen ontvangt dat foutparkeren op plaatsen voorbehouden voor autodelen of elektrische laadplekken niet of niet voldoende gesanctioneerd wordt.”Wat natuurlijk nefast is voor het stimuleringsbeleid inzake autodelen of de vergroening van het wagenpark.”

Burgemeester De Clercq legde uit dat omwille van praktische en juridische redenen parkeerwachters niet bevoegd zijn om een retributie van 80 euro uit te schrijven.

“Omdat we elektrisch rijden willen blijven aanmoedigen gaan we twee dingen doen”, aldus De Clercq. “ Ten eerste het politietoezicht op dergelijke foutparkeerders verhogen en opnemen in ons actieplan Parkeerdruk.”

“Ten tweede zullen we afspraken maken met het Mobiliteitsbedrijf. Als parkeerwachters dergelijke foutparkeerders zien, zullen zij een ploeg van de politie kunnen waarschuwen die ter plekke zal komen om een GAS-boete van 58 euro uit te schrijven.”

ludia peeters

Premie voor zero-emissievoertuigen met 1 jaar verlengd

De Vlaamse regering heeft op voorstel van minister van Energie Lydia Peeters de premie voor zero-emissievoertuigen verlengd tot eind 2020. Het gaat om premies voor batterij-elektrische wagens, bromfietsen of motorfietsen en auto’s op waterstof. Ook taxibedrijven zullen in de toekomst zo’n premie kunnen aanvragen. Lydia Peeters: “We hebben vastgesteld dat deze premie voor veel Vlamingen…

maaike-cafmeyer-autodelen

Chriskras aflevering #1 – Maaike Cafmeyer

Geen beter gesprek dat met een toffe gast in de auto dachten we. Daarom nodigen we voortaan boeiende mensen uit om samen met Chris een testrit te maken. in ‘Chriskras’ praten ze over thema’s die ons allen aanbelangen: mobiliteit, ecologie, het gezin en den Dampuurt. Met Maaike Cafmeyer konden we ons geen beter eerste gast…

Blinkende battMobiel met Steam

Blinken in jouw BattMobiel met Steam Carwash

Batt gebruikers houden hun eigen buurtwagen net. Vanuit BattMobiel zijn wij hier bijzonder trots op. Spontane ontstane beurtrol systemen zorgen ervoor dat onze BattMobiel cars al blinkend de straten opfleuren. Want zeg nu zelf, wie zit er niet graag in een nette elektrische deelwagen? Om jullie hier in aan te moedigen, hebben wij met de…

battmobiel-autodelen-in-aalst

BattMobiel in Aalst!

Cambio is al sinds 2012 actief in Aalst, maar daar komen nu nog twee autodeelsystemen bij. Voor 100 euro kan je een dag met een Tesla rondrijden via BattMobiel. Opmerkelijk is ook dat lokale Renault-verdeler Valckenier zich op de autodeelmarkt begeeft met Valckenier Share en een proefproject in de Watertorenwijk. Schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De…

rsz_shutterstock_553653070

Onze prijzen en engagementen

Het Laatste Nieuws publiceerde vandaag een artikel over Wouter, één van onze Gentse batts, die voor het werk naar Nederland rijdt met de Renault Zoë. Dit kost hem 25 euro per dag exclusief BTW. Naar aanleiding van het artikel zijn er veel vragen gekomen over ons prijsbeleid. We zetten hieronder nog eens een aantal dingen…

P1060353

Deinze deelt een elektrische auto

De stad Deinze stelt een elektrische carpoolwagen ter beschikking van haar werknemers en buurtbewoners. Hiervoor werkt de stad samen met de firma BattMobiel, een Gents bedrijf dat elektrische deelwagens aanbiedt om te delen binnen een bepaalde buurt. De deelauto bevindt zich op de parking aan het Mobipunt rechtover het dienstencentrum Leiespiegel. Daar is immers een…

maxresdefault

Stoffel Vandoorne tekent bij Battmobiel

Voormalig Formule 1-rijder Stoffel Vandoorne is sinds dit jaar simulatorrijder voor Mercedes, hij combineert die job met een plek in Formule E, de elektrische Formule 1, voor HWA Racelab. Nu tekent hij ook als testrijder bij Battmobiel. “Als Formule E-rijder ben ik vanzelfsprekend geïnteresseerd in ecologische alternatieven op klassieke wagen. Ik volg Battmobiel nu al…

tesla-roadster-1-980x620

Exclusief: test vandaag Tesla Roadster (2020) prototype bij Battmobiel

Vorige week haalden we als eerste in Gent een Tesla Model 3 binnen. Deze week hebben we een nog grotere primeur. Tesla koos Battmobiel uit om als eerste in Europa testritten te organiseren met hun nieuwe wagen. Tesla-fans kijken al even uit naar de volgende generatie Roadster. De auto komt normaal gezien in 2020 op…

Image

Eerste Tesla Model 3 in Gent is Batt

Battmobiel heeft sinds gisteren officieel een Tesla Model 3 in de rangen. De laatste Tesla-telg is pas sinds 1 maart beschikbaar in de VS, maar scheurt nu al over de Gentse kasseien. De auto heeft een rijbereik tussen de 400 en 500 kilometer en laadt razendsnel op, zo veegt ze alle praktische argumenten tegen elektrisch…

Beveiligd: Gentse subsidies voor elektrische- en deelwagens

Beveiligd: Gentse subsidies voor elektrische- en deelwagens

Er is geen samenvatting, omdat dit een beveiligd bericht is.